Nasze miody
Miód rzepakowy

Kolor: biały, słomkowy
Zapach: delikatny zbliżony do zapachu kwitnącego rzepaku
Smak: łagodny, słodki
Krystalizacja: szybka ze względu na dużą ilość glukozy, po skrystalizowaniu ma maślaną konsystencję, łatwo się rozsmarowuje.
Miód wierzbowy

Kolor: biały, słomkowy
Zapach: bardzo delikatny
Smak: łagodny, słodki
Krystalizacja: szybka ze względu na dużą ilość glukozy, po skrystalizowaniu ma maślaną konsystencję, łatwo się rozsmarowuje.
Miód mniszkowy

Kolor: jasnożółty, złocisty
Zapach: wyczuwalny zapach mniszka lekarskiego
Smak: łagodny, dość słodki
Krystalizacja: szybka ze względu na dużą ilość glukozy, po skrystalizowaniu ma maślaną konsystencję, łatwo się rozsmarowuje
Miód wielokwiatowy

Kolor: jasnożółty (gdy jest wytwarzany z kwiatów wiosennych), herbaciany (gdy z kwiatów letnich)
Zapach: delikatny
Smak: różnorodny uzależniony od mieszanki nektarów
Krystalizacja: wolno
Miód malinowy

Kolor: żółty
Zapach: delikatny
Smak: dość słodki, wyrazisty ale łagodny
Krystalizacja: wolno
Miód akacjowo-łąkowy

Kolor: jasnokremowy lub słomkowy
Zapach: słaby kwiatów akacji
Smak: delikatny, słodki
Krystalizacja: wolna
Miód leśny

Kolor: Bursztynowy
Zapach: delikatny, miodowy
Smak: słodki
Krystalizacja: wolna
Miód nektarowo-spadziowy

Kolor: jasny, kremowy, niekiedy jasnobrązowy
Zapach: łagodny
Smak: łagodny, lekko słodki
Krystalizacja: wolna
Miód lipowy

Kolor: jasnożółty, bursztynowy
Zapach: dość intensywny, wyczuwalny zapach lipy
Smak: ostry niekiedy posmak goryczki
Krystalizacja: Wolna
Miód lipowo-gryczany

Kolor: herbaciany
Zapach: mocny
Smak: łagodniejsza wersja miodu gryczanego z lekkim posmakiem lipy
Krystalizacja: wolna, trwa ok. 2 miesięcy
Miód gryczany

Kolor: ciemy herbaciany lub brunatny
Zapach: mocny
Smak: ostry
Krystalizacja: wolna, trwa ok. 2-3 miesiące
Miód z cynamonem

Miód z dodatkiem cynamonu pozwala podnieść odporność organizmu, pomaga przy przeziębieniach, zmniejsza ryzyko chorób układu krążenia. Sprzyja w leczeniu zapalenia stawów a także przy infekcji pęcherza.
Miód z imbirem

Miód z dodatkiem imbiru pomaga w leczeniu przeziębienia, polepsza krążenie krwi i wspaniale rozgrzewa cały organizm. Poprawia koncentrację i wydajność umysłową organizmu.
Miód z pierzgą

Kolor: jasno brązowy z widocznymi ciemnymi grudkami
Zapach: łagodny
Smak: lekko gorzkawy
Miód z pyłkiem i propolisem

Kolor: jasno brązowy z widocznymi różnokolorowymi grudkami
Zapach: ostry
Smak: gorzkawy