Miód rzepakowy

Miód rzepakowy

19.00 zł

Kolor: biały, słomkowy

Zapach: delikatny zbliżony do zapachu kwitnącego rzepaku

Smak: łagodny, słodki

Krystalizacja: szybka ze względu na dużą ilość glukozy, po skrystalizowaniu ma maślaną konsystencję, łatwo się rozsmarowuje.


Miód rzepakowy należy do miodów wczesnych. Pszczoły pozyskują nektar z kwiatów rzepaku (Brassica napus L. var. Napus).


Właściwości:

Sprzyja w leczeniu wątroby, trzustki, nerek, układu pokarmowego, wrzodów żołądka i dwunastnicy. Polecany przy leczeniu schorzeń układu krążenia, niewydolności mięśnia sercowego, dusznicy sercowej i miażdżycy. Obniża ciśnienie tętnicze krwi i wyrównuje niedobory potasu w organizmie. Skuteczny także przy przeziębieniach i stanach zapalnych dróg oddechowych. Stosowany zewnętrznie w przypadku oparzeń zapobiega tworzeniu się pęcherzy i związanych z tym infekcji. Przyspiesza gojenie się ran. Posiada duże właściwości detoksacyjne, zmniejsza szkodliwe działanie wszelkich używek.

UWAGA Niniejsza strona używa pliki cookies. Informacje uzyskane za ich pomocą wykorzystywane są w celach statystycznych. Pozostając na stronie godzisz się na zapisywanie cookies w Twojej przeglądarce.